Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Χρωστάνε έξι μήνες μισθούς σε εργαζόμενους που αποκαθιστούν βλάβες της ΔΕΗ

Έξι μήνες μισθούς οφείλουν σε εργαζόμενους της ΕΛΤΕΡ-ΤΕΚΑΤ που εκτελούν έργα ηλεκτροδότησης αλλά και αποκατάστασης βλαβών στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα οι ίδιοι να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας εδώ και δέκα ημέρες.

Μάλιστα, σήμερα οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων ιδιωτικών επιχειρήσεων Ανατ. Κρήτης παρουσία και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για να συζητήσουν πώς θα κινθούν από εδώ και πέρα.

Οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό στα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι εκτός από τους μισθούς που τους οφείλει η ΔΕΗ, δεν τους έχουν καταβληθεί ούτε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Κι όλα αυτά κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν που η κατανάλωση του ρεύματος αυξάνονται και – όπως αναφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων – «τίθενται σε κίνδυνο πολλές περιοχές κάποιες εκ των οποίων είναι τουριστικές, όπου σε ενδεχόμενη περίπτωση σοβαρής βλάβης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση, αφού το προσωπικό ασφαλείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό και καλούμε τόσο τον εργοδότη όσο και την Διοίκηση της ΔΕΗ να προσχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποπληρωμή των εργαζομένων».

Παράσταση διαμαρτυρίας

Αύριο οι εργαζόμενοι μαζί με μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων αλλά και του Εργατικού Κέντρου αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ (Τσαλικάκι).

Σκοπός είναι να δώσει η Διοίκηση της ΔΕΗ λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα έχει οριστεί 3μερής συνάντηση στην Επιθεώρηση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη παρουσία των εκπροσώπων των εργοδοτών.



from Cretapost.gr http://ift.tt/2qnfHCt
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου