Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

«Σαφάρι» της οικονομικής αστυνομίας για την διαπίστωση παραβάσεων

«Σαφάρι» της οικονομικής αστυνομίας για την διαπίστωση παραβάσεων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διενήργησαν την Παρασκευή 19 Μαΐου, ελέγχους σε επιχειρήσεις σε περιοχή της Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (8) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (3) περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
· Σε επιχείρηση εστίασης να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
· Σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στον πίνακα προσωπικού.
· Σε εστιατόριο να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Επιπλέον, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, την 8 Απριλίου 2017 είχε διενεργηθεί έλεγχος σε ατομική επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά τον οποίο λήφθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία (22.105) συνδρομών πελατών και οι εκδοθείσες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που αφορούσαν στα έτη 2014 και έπειτα.

Από τον περαιτέρω έλεγχο και τη διασταύρωση των παραπάνω στοιχείων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (8.549) αποδείξεων, συνολικής αξίας (463.855,78) ευρώ, για τις οποίες δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α. ύψους (88.387,19) ευρώ.

Για την υπόθεση θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο.



from Γιατί η επικαιρότητα έχει πραγματικές ειδήσεις και χρήσιμα νέα http://ift.tt/2rkV92t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου