Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Βούτσης: Να μην ηττηθεί το ανθρωπιστικό κεκτημένο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Βούτσης: Να μην ηττηθεί το ανθρωπιστικό κεκτημένο του ευρωπαϊκού πολιτισμού

Το νομικό και ανθρωπιστικό κεκτημένο του ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να ηττηθεί, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Γκουίντο Ραϊμόντι (Guido Raimondi).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν και ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου, Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβης Στέλιος Περάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και βουλευτές, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για τη συμμόρφωση με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Είναι αυτονόητο ότι γίνεται προσπάθεια και από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης και βέβαια από πλευράς του ελληνικού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τη νομολογία του Δικαστηρίου και να πρωταγωνιστεί η χώρα μας στη μεγάλη μάχη που δίνεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη» είπε ο Νίκος Βούτσης και ενημέρωσε τον Γκουίντο Ραϊμόντι ότι ελληνική Βουλή έχει ιδρύσει ειδική επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων και της νομολογίας του Δικαστηρίου προκειμένου να γίνονται οι δέουσες παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη προάσπισης των κεκτημένων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. «Στην παρούσα φάση, με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο αξιών και όχι -όπως κάποιοι νομίζουν- σε πόλεμο πολιτισμών, θρησκειών ή χριστιανικών τόξων απέναντι σε μουσουλμανικά τόξα και τα λοιπά.



from Γιατί η επικαιρότητα έχει πραγματικές ειδήσεις και χρήσιμα νέα http://ift.tt/2qSIUJe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου