Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Στην «φάκα» κύκλωμα με εικονικές προσλήψεις σε εταιρείες «αχυρανθρώπων»

Στην «φάκα» κύκλωμα με εικονικές προσλήψεις σε εταιρείες «αχυρανθρώπων»

Κύκλωμα που εμπλέκεται σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό την εικονική ασφάλιση εργαζομένων και την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο επιχείρησης την Τετάρτη, συνελήφθησαν πέντε άτομα, και συγκεκριμένα 47χρονος και 41χρονη που θεωρούνται ως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, καθώς και δύο 51χρονοι κι ένας 32χρονος. Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται άλλα οκτώ άτομα, από τα οποία το ένα κρατείται ήδη σε φυλακές.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 41χρονη και ο 47χρονος διατηρούσαν εταιρεία σεκιούριτι και προέβαιναν με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της σε «εταιρείες αχυρανθρώπων», εξαπατώντας με τον τρόπο αυτόν το Δημόσιο, καθώς ουσιαστικά οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται για τα συμφέροντα της αρχικής εταιρείας.

Με τη διαδικασία αυτή οι εικονικές εταιρείες υπερχρεώνονταν με οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στις ΔΟΥ, ενώ εγκαταλείπονταν αδρανείς χωρίς να προβαίνουν σε διακοπή τις δραστηριοτήτων τους.

Το σύνολο των οφειλών των εταιρειών αυτών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι.

Επιπλέον, εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις ΔΟΥ ύψους 116.667 ευρώ, ποσό που αποτελεί και τη ζημία στις ΔΟΥ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (κυρίως ΦΜΥ, ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος).

Σε έρευνες στα σπίτια και στα γραφεία των συλληφθέντων, καθώς και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας της 41χρονης, κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και φορολογικών παραστατικών, σφραγίδες από τις οποίες μία είχε το εντύπωμα του ΟΑΕΔ, ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητά τηλέφωνα, πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου κ.ά.

Επίσης, στην κατοχή ενός από τους 51χρονους βρέθηκε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας που έφερε φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου. Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί κάθειρξη επτά ετών και φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών για κλοπή και υπεξαίρεση, αντίστοιχα.

Στην κατοχή, τέλος, του 32χρονου βρέθηκαν και τρία κομμάτια ναρκωτικών χαπιών. Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη επτά ετών για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. - See more at: http://ift.tt/2qfTWta



from Γιατί η επικαιρότητα έχει πραγματικές ειδήσεις και χρήσιμα νέα http://ift.tt/2qfWfwj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου