Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έρχεται νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία των υδατοδρομίων

Έρχεται νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία των υδατοδρομίων

Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα καλύτερο ακτοπλοϊκό δίκτυο, που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των νησιωτών και ταυτόχρονα θα αντιλαμβάνεται την ακτοπλοϊα ως δημόσιο αγαθό, επισήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια ημερίδας στη Νάξο.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε μία διαδικασία συνεργασίας με τους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις που υπάρχουν στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ενώ, με αφορμή τον τίτλο της ημερίδας «Η ακτοπλοϊα ως πυλώνας ανάπτυξης», ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε ότι η ζωή έρχεται στα νησιά μας από τη θάλασσα με την ακτοπλοϊα και θα πρέπει να έχουμε ένα καλό δίκτυο».

Σχετικά με την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο το επόμενο διάστημα, είπε ότι αυτή η επιτροπή θα πρέπει να βάλει τις βάσεις για ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αναγνωρίζει την ακτοπλοϊα ως δημόσιο αγαθό και θα λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία με τη γενική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του κάθε υδατοδρομίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι σε συνεχή συνεργασία με τους φορείς των 25 υδατοδρομίων που αδειοδοτήθηκαν από το ΓΕΝ και ΥΕΝ.



from Γιατί η επικαιρότητα έχει πραγματικές ειδήσεις και χρήσιμα νέα http://ift.tt/2rYoqMA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου