Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή από Ιεράπετρα και Σητεία προς Υπουργούς με αφορμή τις Αιγυπτιακές τομάτες με υπολείμματα φυοτοφαρμάκων

Επιστολή προς τον Υπουργό ΥπΑΑΤ, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου, στέλνει η ΕΑΣ Ιεράπετρας, μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους Ιεράπετρας και Σητείας. Ένωση και Σύλλογοι καταγγέλουν τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων οι οποίες πλήττουν την αγροτική παραγωγή, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αιγυπτιακών τομάτων αφού βρέθηκαν σε αυτές υπολλείμματα απαγορευμένων φυτοφαρμάκων.

Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον Γ.Γ. Υπουργείου ΥπΑΑΤ κ. Νικόλαο Αντώνογλου, τον Γ.Γ. Αγρ. Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, τον E.Γ. Σώματος Δίωξης Οικον.Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κ. Σταύρο Θωμαδάκη, τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και τον Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Αντώνιο Παπαδεράκη.


Διαβάστε αναλυτικά:

«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, 

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει και καταγγείλει τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις προϊόντων από τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για μία σοβαρή παρενέργεια που αφορά και πλήττει την περιοχή της Κρήτης και ιδιαίτερα της Ιεράπετρας.

Από τις παράνομες ελληνοποιήσεις και τις χωρίς ελέγχους εισαγωγές τομάτας και πρώιμων κηπευτικών δεν έχει να κερδίσει ούτε ο παραγωγός, ούτε ο καταναλωτής. Θησαυρίζουν κάποιοι, και την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Έχουμε επισημάνει ότι  σε χρονιές και περιόδους που η περιοχή μας παράγει  κηπευτικά και κυρίως τομάτες αρίστης ποιότητας  και οι συνθήκες φαντάζουν  ευνοϊκές, όταν δεν  υπάρχει υπερπαραγωγή στην Ευρώπη, ούτε υπάρχει αποθηκευμένο προϊόν, δεν δικαιολογείται με τίποτα να μένουν οι τομάτες της Κρήτης  απούλητες ή να διατίθενται  σε εξευτελιστικές τιμές. Κι όταν όλα αυτά  συμβαίνουν, δικαιολογούνται  μόνο όταν γίνονται παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις του προϊόντος.

Τρανή απόδειξη η τελευταία περίπτωση με παρτίδα Αιγυπτιακής τομάτας με υπολείμματα φυτοφαρμάκων περασμένων δεκαετιών που έχουν απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τις εισαγωγές, τόσο ως προς την ποιότητα αλλά και στο να μη γίνεται ελληνοποίησή τους, που θα πλήξει την ντόπια παραγωγή και θα αποτελέσει κίνδυνο για τους καταναλωτές, ιδιαίτερα για τα προϊόντα από τρίτες χώρες όπου δεν ακολουθούνται οι καλλιεργητικές μέθοδοι που ορίζει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και που δεν ισχύουν οι κανόνες υγιεινής των τροφίμων.

 

Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας»

 

The post Επιστολή από Ιεράπετρα και Σητεία προς Υπουργούς με αφορμή τις Αιγυπτιακές τομάτες με υπολείμματα φυοτοφαρμάκων appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2lzusD2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου