Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Θερμοκήπια, ξενοδοχεία και ένα αεροδρόμιο: Τρεις δεκαετίες του Λασιθίου σε γρήγορη κίνηση από ψηλά

Πέντε εκατομμύρια φωτογραφίες από πέντε δορυφόρους τα τελευταία 32 χρόνια χρειάστηκαν για τη δημιουργία του εντυπωσιακού Google Earth Timelapse στο οποίο φαίνεται η εξέλιξη και οι αλλαγές που έχουν προκληθεί χρόνο με το χρόνο σε κάθε σημείο του πλανήτη. Ο διαδραστικός βίντεο-χάρτης, υπάρχει από το 2013 όμως χθες παρουσιάστηκε μια νέα αναβάθμιση με καλύτερες εικόνες,  προστέθηκαν επιπλέον 4 χρόνια απεικονίσεων, ενώ σε συνεργασία με το περιοδικό TIME παρουσιάστηκαν ορισμένες εντυπωσιακές τοποθεσίες.

Ανθρώπινες παρεμβάσεις και κατασκευές, πόλεις που μεγαλώνουν, το λιώσιμο των πάγων, τα δάση που χάθηκαν από το 1984 μέχρι και σήμερα απεικονίζονται και προκαλούν εντύπωση και δέος, ακόμα κι αν κοιτάξει κανείς την θερμοκηπιακή ανάπτυξη στην Ιεράπετρα και τις αλλαγές στο φράγμα Μπραμιανών, τα ξενοδοχεία που γέμισαν τα παράλια του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας ή την δημιουργία και εξέλιξη του αεροδρομίου της Σητείας, όπως θα δείτε παρακάτω αν πατήσετε το play κάτω αριστερά!

Για περισσότερη εξερεύνηση δείτε ΕΔΩ oλόκληρο τον χάρτη και ΕΔΩ τα επιλεγμένα μέρη από το TIME.

The post Θερμοκήπια, ξενοδοχεία και ένα αεροδρόμιο: Τρεις δεκαετίες του Λασιθίου σε γρήγορη κίνηση από ψηλά appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gW45X4
via IFTTT

Eκδήλωση για την εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία στην Ιεράπετρα

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων Φίλων Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης- Παράρτημα Α.μεΑ. Λασιθίου, τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Ιεράπετρας και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιεράπετρας της Α.Μ.Κ.Ε. «Μετάβασις», σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” στις 18.30, και περιλαμβάνει δράσεις/παρουσίαση δημιουργιών από παιδιά & ενήλικες με αναπηρία των Φορέων Α.μεΑ. που συμμετέχουν.

The post Eκδήλωση για την εθνική ημέρα ατόμων με αναπηρία στην Ιεράπετρα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2glqmMy
via IFTTT

Στο Φανάρι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας και Πέτρας και Χερρονήσου εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης

Στο Φανάρι βρίσκονται οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης στη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας: « Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τίμησε τη μνήμη του ιδρυτή της, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχομένων πολλών  Αρχιερέων και άλλων Κληρικών. Κατά τον Εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφίκκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη, τον οποίο και προσφώνησε, ενώ τον Πατριάρχη του Γένους αντιφώνησε ο κ. Νεοχωρίτης.

30526117893_ec74225d21_o

Ανήμερα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία από τον ο Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που συνήλθε σε τακτικές συνεδρίες από 26 έως και  29 Νοεμβρίου στό Φανάρι, υπο της προεδρία της Α.Θ.Π.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Στη Θρονική εορτή της Μητρός Εκκλησίας παρέστησαν πλειάδα Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, αντιπροσωπείες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργος Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη κ. Ε. Σέκερης και άλλοι Πρέσβεις, Άρχοντες Οφφικίαλοι και μέλη του θρησκευτικού, πολιτικού, διπλωματικού, εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου της Πόλεως.

unnamed-1_161130_162747

Tην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης αποτελούσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, ενώ συμμετείχαν και οι Ηγούμενοι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου Αρχιμ. Σωφρόνιος Καραγιαννάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Κατρίνης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, και ο κ. Νικ. Παπαδάκης, συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.»

30526117893_ec74225d21_o

Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο κ. Αμανατίδης που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η σημερινή θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα συμπίπτει με τα 25 χρόνια παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.

Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτή τη μακρά πορεία και να αντλήσουμε διδάγματα, ειδικά σε μια εποχή που ο ανθρωπισμός και ο πλουραλισμός απειλούνται. Στηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας.  Η μακραίωνη προσφορά του ξεπερνά τα εθνικά και γλωσσικά σύνορα και στηρίζει αξίες πανανθρώπινες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών παραβρέθηκε χθες στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ανάληψη της Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό κέντρο του Γενικού Προξενείου Προξενείου της Ελλάδας, παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου και του γενικού προξένου, Ε.Σέκερη.  Στην έκθεση αποτυπώνεται το λαμπρό έργο, αλλά και ο λιτός και πνευματικός βίος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

The post Στο Φανάρι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας και Πέτρας και Χερρονήσου εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fLLR5m
via IFTTT

Τροποποίηση δρομολογίων της Minoan Lines για την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από την Παρασκευή 02.12.2016 (06:00) έως την Κυριακή 04.12.2016 (06:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής τροποποιούνται ως ακολούθως:

Γραμμή Κρήτης

Στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς, ακυρώνονται οι βραδινές αναχωρήσεις της Παρασκευής 02.12.2016 και του Σαββάτου 03.12.2016, τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου (21:30) όσο και από το λιμάνι του Πειραιά (21:00). Μετά τη λήξη της απεργίας, την Κυριακή 04.12.2016, θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ δρομολόγιο, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.12.2016 – ΕΚΤΑΚΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ – ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ & ΠΕΙΡΑΙΑ

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Ηράκλειο, στις 07:00 το πρωί, με προορισμό τον Πειραιά

  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Πειραιά, στις 07:00 το πρωί, με προορισμό το Ηράκλειο

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.12.2016 – ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ & ΠΕΙΡΑΙΑ

Όσον αφορά τα ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, την Κυριακή (04.12.2016) τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα επανέλθουν στα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους.

Γραμμή Αδριατικής:

Στη γραμμή της Αδριατικής, τα δρομολόγια της εταιρείας τροποποιούνται ως ακολούθως:

Α. ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ

Στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα / Τεργέστη, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις της Παρασκευής 02.12.2016 και του Σαββάτου 03.12.2016 αντίστοιχα, από το λιμάνι της Πάτρας.

ΠΕΜΠΤΗ 01.12.2016 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ  ΩΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ (18:00) 

  • ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ, CRUISE EUROPA

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Πάτρα στις 18:00, αντί της προγραμματισμένης αναχώρησής του την ίδια ημέρα στις 17:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04.12.2016 – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ – ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ

(ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ)

  • ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ, CRUISE OLYMPIA

Το Cruise Olympia, θα αναχωρήσει την Κυριακή 04.12.16, μόλις επιτραπεί ο απόπλους, από Πάτρα/Ηγουμενίτσα προς Αγκώνα, αντί της προγραμματισμένης αναχώρησής του την ίδια ημέρα στις 18:00.

The post Τροποποίηση δρομολογίων της Minoan Lines για την 48ωρη απεργία της ΠΝΟ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fR8SHm
via IFTTT

ΟΓΑ: Μέχρι 30/12 η εξόφληση εισφορών του α΄ εξαμήνου

Έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του Α΄ εξαμήνου του έτους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την Τρίτη η αποστολή των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α΄ εξαμήνου 2016, των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εργατών γης, οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Δεκεμβρίου 2016.Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται προσαύξηση του ν. 4152/2013 (επιτόκιο 8% ετήσιο), από την 1η του μηνός που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-12-2016.

-Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Α΄ και Β΄ τριμήνου 2016 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2016, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/12/2016.

-Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, «Νέα Αρχή» και «Πάγια») και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2016.Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2016 θα γίνει ταυτόχρονα με την πληρωμή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2016. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή.

-Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων του ν.4152/2013 μέσα από τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΓΑ καλεί τους ασφαλισμένους να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν. 4152/2013. Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας 30-12-2016, δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση.

The post ΟΓΑ: Μέχρι 30/12 η εξόφληση εισφορών του α΄ εξαμήνου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fDv0GY
via IFTTT

«Αυξημένο επίδομα θέρμανσης για το Δήμο Οροπεδίου»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/11/2016 στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου και του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του βουλευτή.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης  έθεσε το θέμα του επιδόματος  θέρμανσης των ορεινών Δήμων της Κρήτης που παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και τις μεγάλες ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης εντάσσονται στην ίδια χαμηλή κατηγορία με το υπόλοιπο νησί, με ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και Ανωγείων.

Έθεσε επίσης το θέμα της παραχώρησης των Ειρηνοδικείων  Αγίου Νικολάου και Τζερμιάδων καθώς και του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ για τις ανάγκες της ΑΣΤΕΚ.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε  τον κ. Θραψανιώτη για την άμεση μεταβολή της  κλιματικής ζώνης του Δήμου Οροπεδίου από Δ σε Γ έτσι ώστε να χορηγηθεί αυξημένο το επίδομα θέρμανσης στους κάτοικους της περιοχής.

Η Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι βλέπει θετικά το θέμα της παραχώρησης των Ειρηνοδικείων και του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ,  η οποία θα δρομολογηθεί   αμέσως μετά την καταγραφή  τους από την Κτηματική Υπηρεσία.

The post «Αυξημένο επίδομα θέρμανσης για το Δήμο Οροπεδίου» appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gJRxxN
via IFTTT

Αύριο Πέμπτη, 1/12 αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Voucher για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης για 23.000 ανέργους, 29 έως 64 ετών, σε κλάδους αιχμής

Αύριο Πέμπτη,  1 Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των  επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και  αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή  προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης  συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί.

Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα  απασχόλησης σε 10.000 από τους  ωφελούμενους του προγράμματος.

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου,  το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό,  απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς. Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.

Στο  εξής, όλοι οι ωφελούμενοι  θα  λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Πλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων, ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κάντε μας Like στο Facebook

The post Αύριο Πέμπτη, 1/12 αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Voucher για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2gk5aXk
via IFTTT

Χοροεσπερίδα για καλό σκοπό από το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας με τον Μιλτιάδη Σκουλά την Παρασκευή

Για ένα πολύ καλό σκοπό θα γίνει χοροεσπερίδα από το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9 το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης «Muses» στην Ιεράπετρα με κρητική μουσική από τον Μιλτιάδη  Σκουλά. Στόχος να μαζευτούν χρήματα για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για ένα παιδί που τον έχει ανάγκη.

Η είσοδος θα είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει πλήρες μενού.

The post Χοροεσπερίδα για καλό σκοπό από το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας με τον Μιλτιάδη Σκουλά την Παρασκευή appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gFuXKk
via IFTTT

Θραψανιώτης: Δεν κλείνει το κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

Kανένας σχεδιασμός για κλείσιμο του καταστήματος του Ο.Α.Ε.Δ. στην Ιεράπετρα δεν υπάρχει, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Θραψανιώτης. Θυμίζουμε πως το θέμα είχε αναδειχθεί από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, έπειτα από την συνεχιζόμενη φημολογία σε τοπικά ΜΜΕ για υποβάθμιση ή κλείσιμο του καταστήματος Ο.Α.Ε.Δ. στην πόλη της Ιεράπετρας, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, του έγινε γνωστό ότι δεν έχει συζητηθεί τίποτα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντίστοιχος σχετικός σχεδιασμός. Οι πληροφορίες για κλείσιμο του καταστήματος στην Ιεράπετρα προέρχονται από τους σχεδιασμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη πλέον.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης των δομών και υπηρεσιών στην πόλη για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.»

The post Θραψανιώτης: Δεν κλείνει το κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fL0jdT
via IFTTT

Aπαγορευτικό απόπλου από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο. Στις 6 το απόγευμα αναμένεται η έκδοση νέου δελτίου για να φανεί αν και πότε θα ταξιδέψουν τα πλοία.

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε ισχύ το παρακάτω δελτίο θυελλωδών ανέμων:

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 379 – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 30-11-16/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1009 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΛΗΡΟΥΤΑΙ, ΧΑΜΗΛΟ 1006 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 30/22 UTC 1008 ΣΤON ΤΑΥΡΟ. ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΠΟΥΤ, ΣΙΔΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/19 UTC 7 H 8

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/16 UTC ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00 ΒΟΡΕΙΟΙ 7 H 8

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/16 UTC 7 Η 8

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/19 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ, ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/13 UTC 8 Η 9

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00, ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΑΠΟ 30/16 UTC ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

The post Aπαγορευτικό απόπλου από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gJ6oby
via IFTTT

Απάτες στην Ιεράπετρα: Πήραν από ηλικιωμένη 3.000€ – Γυναίκα λιποθύμησε όταν άκουσε ότι ο άντρας της χτύπησε παιδί

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό όπως φαίνεται οι περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών στην Ιεράπετρα αλλά και σε άλλες περιοχές του Λασιθίου και της Κρήτης. Στην Ιεράπετρα το τελευταίο 24ωρο υπάρχουν 2 τουλάχιστον περιπτώσεις όπου άτομα ζήτησαν και στη μια περίπτωση πήραν λεφτά, ενώ άλλες δύο περιπτώσεις συνέβησαν στον Άγιο Νικόλαο.

Το μεσημέρι της Τρίτης άγνωστοι τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα ζητώντας χρήματα λέγοντας της πως ο γιος της προκάλεσε τροχαίο. Ο ένας προσποιήθηκε πως ήταν ο ίδιος ο γιος της, η ηλικιωμένη πείστηκε, και λίγη ώρα αργότερα, ένας άνδρας πήγε στο σπίτι της και πήρε από την γυναίκα 3.000 ευρώ.

Σήμερα, Τετάρτη, γύρω στις 12 το μεσημέρι, ανάλογο περιστατικό προκάλεσε την λιποθυμία μιας γυναίκας στην Ιεράπετρα, όταν της είπαν πως ο άνδρας της σκότωσε ένα παιδί. Το τηλεφώνημα έμεινε στη μέση, και μόλις οι δικοί της άνθρωποι την συνέφεραν, κατάλαβαν τι είχε γίνει. Συγγενής της επικοινώνησε με το Ράδιο Λασίθι κάνοντας γνωστό το γεγονός ζητώντας την προσοχή όλων.

Πρόκειται για περιστατικά που έρχονται σε συνέχεια πολλών άλλων στην Ιεράπετρα στα οποία άγνωστοι καλούν προσποιούμενοι αστυνομικούς, κυρίως ηλικιωμένα άτομα ζητώντας χρήματα για να μεσολαβήσουν. Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού είναι σε επιφυλακή, γνωρίζουν τα περιστατικά και καλούν τον κόσμο να είναι υποψιασμένος και να καταγγέλλουν σύντομα όλα τα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κύκλωμα Βούλγαρων  που δρα σε όλη τη χώρα, με μέλη τους να υπάρχουν και στην Ιεράπετρα.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες από την Ελληνική Αστυνομία

The post Απάτες στην Ιεράπετρα: Πήραν από ηλικιωμένη 3.000€ – Γυναίκα λιποθύμησε όταν άκουσε ότι ο άντρας της χτύπησε παιδί appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gUHMAX
via IFTTT

Συνεδριάζει η τοπικη κοινότητας στις Μάλες

Συνεδρίαση  του τοπικού συμβουλίου στις Μάλες θα γίνει στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Ιεράπετρας στις 5 /12/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 π.μ. για συζήτηση με θέματα:

1) Αποδοχή Δωρεάς Κ ου Μαράκη Εμμανουήλ.

2) Αίτημα της Κας Στυλιανής Τζανάκη του Εμμανουήλ για τοποθέτηση υδρομέτρου για παροχή άρδευσης στην θέση «Σελί» αρδευτικού τομέα Τεργιών.

3) Αίτημα του Κου Γεωργίου Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη για την μείωση του τιμήματος αγοράς οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο Μαλών

Ο Πρόεδρος Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας

Γεώργιος Τσακιράκης

The post Συνεδριάζει η τοπικη κοινότητας στις Μάλες appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gjmN9N
via IFTTT

Πλημμύρες στο Ηράκλειο – Ανησυχία για το φουσκωμένο ποτάμι στο Γιόφυρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές με την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις να έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου παρεμβαίνοντας σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος, το Γάζι και τα Καλέσσα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και νερά να έχουν μπει σε σπίτια και καταστήματα.  O ποταμός Αλμυρός έχει «φουσκώσει» με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι απαγορευτική. Μάλιστα οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ή από αυτές τις περιοχές καλούνται να επιστρέψουν πίσω καθώς τα νερά έχουν διαμορφώσει ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και πως αυτή εξελίσσεται στο Γιόφυρο που βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ας ελπίσουμε να σταματήσει εκεί, ενώ  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε πλήρη ετοιμότητα.» αναφέρει ο  κ. Λεονταράκης , αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας .

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Γιοφύρου και στις Τρεις Βαγιές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη στάθμη του ποταμού με δεδομένες και  τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι η κακοκαιρία στην Κρήτη τώρα ξεδιπλώνεται με αποκορύφωμα το επόμενο διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή.

Και σε άλλες περιοχές όπως στη Φοινικιά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τον πρόσβαση για τους οδηγούς να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στον ποταμό Δρακουλιάρη. Όπως ανέφερε ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ποταμό καθώς η στάθμη του νερού είναι χαμηλή ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι στους δρόμους.

Πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο έχουν μετατραπεί σε παγίδες εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Στη Σταλίδα νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο ύψος του ξενοδοχείου Belvedere ενώ τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε και στην εθνική οδό στο ύψος του αστυνομικού μεγάρου.

Εγκλωβίστηκαν στο γεφυράκι

Νωρίτερα συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου καθώς υπήρξε σήμα για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε γεφυράκι που βρίσκεται σε παράδρομο, παράλληλα της εθνικής περίπου στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Γαζίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το γεφυράκι που περνάει κάτω από την εθνική οδό εξ αιτίας των βροχοπτώσεων είχε πλημμυρίσει από νερά με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που επιχείρησαν να το διασχίσουν, να παγιδευτούν.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ και ο 1ο πυροσβεστικός σταθμός κλιμάκια των οποίων έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα ενώ ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας οδηγός.

Στους δρόμους τα συνεργεία

Με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το σύνολο του προσωπικού που διαθέτει στις συναρμόδιες υπηρεσίες, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου αντιμετωπίζει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς περιοχές του Δήμου.

Το πρόβλημα της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στην λ. Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ και σε άλλα σημεία που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΜ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την αντιμετώπισή τους.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών στις μετακινήσεις τους για την αποφυγή προβλημάτων.

πηγή: cretalive.gr, neakriti.gr

The post Πλημμύρες στο Ηράκλειο – Ανησυχία για το φουσκωμένο ποτάμι στο Γιόφυρο appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gEZzf1
via IFTTT

Μουζάλας: Ανησυχητική η στάση μερίδας νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες

Την ανησυχία του για τη στάση που εκδηλώνει μερίδα των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, προειδοποίησε πως εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας. «Ο φόβος μας είναι πως αν πέσει η συμφωνία, θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ’ τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία. Έντεκα ταξίδια στην Ευρώπη έχω κάνει και δύο στην Τουρκία. Δεν μπορεί να λέει κανείς πως τα φανταζόμαστε. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο ευρωπαίος Επίτροπος, έγραψε άρθρο στα ‘Νέα’. Να πάρουν θέση όλοι» ζήτησε ο κ. Μουζάλας.

«Αντί να κλαίνε διάφοροι και να λένε πως είναι κακές οι συνθήκες ζωής των προσφύγων, εμείς προτείνουμε να τις κάνουμε καλές, να βάλουμε σπιτάκια. Προχωράμε αυτόνομα. Ο κ. Καμμένος θα μας δώσει στρατόπεδα. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι μία μορφή λύσης» συνέχισε. Αντίθετα, εκείνοι που προτείνουν ως λύση, απλά «να μεταφερθούν οι πρόσφυγες», αποκρύπτουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση, «θα ξεκινήσει απλά το περσινό καλοκαίρι» επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί μία τρίτη μονάδα φύλαξης στη Χίο, «ενός χώρου ασφάλειας, χώρου κράτησης εκείνων που κάνουν τα επεισόδια», κάτι στο οποίο ωστόσο, όπως σημείωσε, αντιτίθενται ο δήμος Χίου, η Εκκλησία, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ είναι αντίθετες στα κλειστά κέντρα, την ώρα που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τα κλειστά κέντρα. Πολύ γνωστοί παράγοντες προωθούν αυτήν την άποψη. Κάποιοι έχουν υποκύψει στο φόβο και στον λαϊκισμό» σημείωσε ο κ. Μουζάλας. Στην παρατήρηση δε, ότι ο αν. τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Χαρ. Αθανασίου υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν είναι δεσμευμένη από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να κάνει ταυτοποίηση στα νησιά, ο κ. Μουζάλας απάντησε:

«Όποιος τα λέει αυτά λέει ψέματα και ο κ. Αθανασίου είναι σε θέση να το ξέρει. Σας καταθέτω τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. Την απάντηση της Τουρκίας στην προσπάθειά μας να μεταφέρουμε κόσμο στην ενδοχώρα. Τις οδηγίες της ΕΕ που λένε πως οι πρόσφυγες πρέπει να μένουν στα νησιά…».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Αθανασίου, ότι «η ΝΔ δεν είναι αντίθετη να γίνουν τα κλειστά κέντρα, αλλά όπου ‘σηκώνει’ να γίνουν», ο κ. Μουζάλας ανέφερε: «Και πού θα βρεθεί αυτός ο χώρος που δεν θα επηρεάζει τους άλλους; Στη μέση της θάλασσας; Γύρω απ’ τη Θεσσαλονίκη, οι δήμοι υποδέχθηκαν 13.000 πρόσφυγες με αλληλεγγύη και πατριωτική στάση».

Στο ερώτημα γιατί καθυστερεί η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου που θα βοηθούσε και στην αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως γίνεται κατάχρηση της διαδικασίας, καθώς «όποιος έρχεται, αιτείται άσυλο. Έχουμε 13.000 αιτήσεις ασύλου στα νησιά, 50.000 αιτήσεις στην ενδοχώρα και κάνουν και προσφυγή. Έχουμε μία νέα υπηρεσία ασύλου που έχει 3 χρόνια ζωής στην Ελλάδα, όταν στη Γαλλία και στη Γερμανία οι αντίστοιχες υπηρεσίες έχουν 50 χρόνια ζωής. Από 200 άτομα φτάσαμε να την στελεχώνουν 700. Δεν ισχυρίζομαι πως η υπηρεσία ασύλου λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορεί όμως να κάνουμε 2.000 προσλήψεις αυτή τη στιγμή. Ο μηχανισμός θα καταπέσει».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη δυσφορία του για την στάση της ΕΕ, η οποία «μας κάνει και κριτική γιατί αργούμε τις επιστροφές στην Τουρκία. Μας είχε υποσχεθεί 400 ανθρώπους και έχουμε 36. Η δικαιολογία είναι πως ‘δεν έχω γιατί τους χρειάζομαι για μένα’. Άλλοι σιωπούν χωρίς δικαιολογία. Το Βέλγιο λέει τώρα πως ‘το περιβάλλον είναι επικίνδυνο και δεν στέλνουμε’. Τους λέμε πως ‘γι’ αυτό υπάρχουν ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Οι δικοί μας άνθρωποι σ’ αυτό το περιβάλλον δουλεύουν. Δεν μπορεί να δουλεύουν στις Βρυξέλλες’…».

«Εμείς καταγγέλλουμε αυτήν την υποκρισία. Αλλά όποιος φαντάζεται πως ο οποιοσδήποτε υπουργός μπορεί να πάρει ένα άσπρο άλογο και να κατακτήσει τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη, εγώ δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος» παρατήρησε.

Σχετικά με το πρόσφατο δυστύχημα στη Μόρια, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε παλαιότερες δηλώσεις του: «Είπα πως αυτό που συνέβη στη Μόρια ήταν τυχαίο γεγονός. Μία γυναίκα εκεί που μαγείρευε, έσκασε το γκαζάκι. Αλλά ακριβώς επειδή συνέβη εκεί, παύει να είναι τυχαίο γεγονός και είναι γεγονός ευθύνης για να βελτιώσουμε τις συνθήκες».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που σημειώνονται στην ενδοχώρα (Θέρμη, Κιλκίς κ.ά.) για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων και την έλλειψη εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, ο υπουργός τις απέδωσε, είτε σε λάθος εντυπώσεις, είτε «στο γνωστό τρικ, ότι επικαλούμαστε τις κακές συνθήκες για να μην δεχθούμε τους πρόσφυγες».

«Μέσα σε δύο μήνες από τότε που διαλύσαμε την Ειδομένη δημιουργήσαμε 55.000 θέσεις. Δεν ήταν καλές, αλλά παλεύουμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει ταχυδακτυλουργός να βγάζει λαγούς απ’ τα καπέλα. Η Γερμανία είχε για 9 μήνες ανθρώπους μέσα στα γήπεδα και έχει ακόμα και σήμερα, ενώ έχει υποδομή εδώ και 40 χρόνια» σημείωσε. Όσο για τον ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν έκρυψε ότι οι σχέσεις του υπουργείου με τις οργανώσεις αυτές, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές:

«Γίνεται τεράστια κουβέντα αρνητικά για τις ΜΚΟ και έχω την εξής θέση: Έρχονται να καλύψουν κενά. Έχουν πάρει πολλά χρήματα για να δουλέψουν για το σκηνικό αυτό. Δεν ήταν δική μας επιλογή αλλά της Ευρώπης. Παρότι η Ευρώπη λέει πως θα πρέπει να δουλέψουν για το πλάνο της κυβέρνησης, στην Ειδομένη μας πολέμησαν. Δεν ήθελαν να την αδειάσουμε».

«Εάν υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων, αυτά είναι χρήματα της ΕΕ. Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα ελέγχου, την έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ. Αυτό είναι νομικό ζήτημα» σημείωσε. Παρά ταύτα, ο κ. Μουζάλας δεν αρνήθηκε πως υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων εκ μέρους μη κυβερνητικών οργανώσεων, σημειώνοντας μάλιστα πως ορισμένες οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, την ίδια στιγμή που έχουν λάβει χρήματα από την ΕΕ προκειμένου να τις βελτιώσουν. «Η UNICEF πήρε λεφτά για να είναι στο στρατόπεδο της Μόριας και να μην κινδυνεύουν οι πρόσφυγες από αφυδάτωση και καταγγέλλει πως κινδυνεύουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως στην εκπομπή παρενέβη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος υπερασπίστηκε τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης:

«Αν η απομόνωση και σύλληψη των παραβατικών στοιχείων γινόταν τον καιρό που έπρεπε, αν είχαν συλληφθεί εκείνοι που έβαλαν φωτιά, αυτά τα πράγματα (σ.σ. οι επιθέσεις εναντίον των προσφυγικών καταυλισμών στη Μόρια) δεν θα είχαν συμβεί. Οι Χιώτες με μεγάλο ρεαλισμό είδαμε απ’ την αρχή την κατάσταση και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξε όλη η κοινωνία» είπε, επισημαίνοντας:

«Διαπιστώσαμε ωστόσο, πως όλες οι προσπάθειες του δήμου, μέχρι στιγμής δεν έχουν τύχει αυτής της διοικητικής μέριμνας που χρειάζεται για να στηριχθούν πραγματικά. Ούτε η υπηρεσία ασύλου λειτούργησε τον καιρό που έπρεπε, ούτε η Αστυνομία. Όταν έχεις ανθρώπους που τους έχουν κλέψει δύο και τρεις φορές το σπίτι, από μία μικρή μερίδα παραβατικών, εκεί ο Χιώτης δημότης χάνει την εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να πιστέψει πως η τρίτη δομή θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

«Ο δήμαρχος δεν λέει αλήθειες» απάντησε ο Γ. Μουζάλας. «Δεν έχει καμία πρόταση, εκτός ίσως απ’ το να πέσει η κυβέρνηση» σχολίασε, κατηγορώντας τον δήμαρχο Χίου ότι επιμένει να μην αναγνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και τις επιστολές που έχει δεχθεί το υπουργείο του ενάντια στην μετακίνηση των hot spot στην ενδοχώρα.

Τέλος, σε ερώτηση για τη στάση της Τουρκίας και του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως «η οποιαδήποτε αστάθεια στη περιοχή με ανησυχεί, η οποιαδήποτε μεταβολή καταστάσεων οφείλω να πω πως με ανησυχεί».

«Οι πληροφορίες μας λένε πως δεν υπάρχει συνωστισμός στα τουρκικά παράλια. Η πείρα όμως λέει, πως υφίσταται στον έλεγχο της Τουρκίας και εκεί είμαστε εκτεθειμένοι. Επιμένουμε πως θα πρέπει και τα δύο μέρη -και η ΕΕ και η Τουρκία- να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» κατέληξε ο υπουργός.

The post Μουζάλας: Ανησυχητική η στάση μερίδας νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2g5IhUA
via IFTTT

Οι προϋποθέσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που έρχεται το 2017 σε όλους τους δήμους

Από 1-1-2017, πανελλαδικά και σε όλους τους δήμους αρχίζει η κατάθεση των αιτήσεων για τo Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

 Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης που παρέχει το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αντιστοιχεί σε 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Tο όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).

Τετραμελές νοικοκυριό αποτελούμενο από τον σύζυγο, τη σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΚΕΑ μόνο αν το συνολικό εισόδημά του είναι κάτω από 2.400 ευρώ κατά τους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης.

Εκτός από τη διαμονή και το εισοδηματικό κριτήριο, θα ισχύουν και τα ακόλουθα περιουσιακά κριτήρια: η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ.

Για ένα τετραμελές νοικοκυριό αποτελούμενο από τον σύζυγο, τη σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά, η φορολογητέα αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 135.000 ευρώ (για κάθε επιπλέον μέλος το όριο για τη φορολογήσιμη ακίνητη περιουσία αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ).

kea1

Η μέγιστη φορολογητέα αξία των ακινήτων για κάθε νοικοκυριό είναι 150.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Για παράδειγμα, ένα άτομο που διαμένει μόνο του θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα αν το εισόδημά του κατά τους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο). Ένα τετραμελές νοικοκυριό – που αποτελείται από τον σύζυγο, τη σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά — θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΚΕΑ μόνο εάν το συνολικό εισόδημά τους είναι κάτω από 2.400 ευρώ κατά τους 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 20% των μισθών δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το μοναδικό εισόδημα ενός ατόμου είναι 1.400 ευρώ από το μισθό του κατά τους τελευταίους 6 μήνες. Το 20% από το μισθό του, που είναι 280 ευρώ, δεν θα ληφθεί υπόψη. Το συνολικό εισόδημά του θα υπολογιστεί ως εξής: 1.400 – 280 = 1.120. Δεδομένου ότι αυτό είναι κάτω από το όριο του εισοδηματικού κριτηρίου για ένταξη στο πρόγραμμα ενός ατόμου που διαμένει μόνο του, τότε αυτό το άτομο θα πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ΚΕΑ.

kea2

Η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ. Για ένα τετραμελές νοικοκυριό — που αποτελείται από το σύζυγο, τη σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά — η φορολογητέα αξία των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 135.000 ευρώ (για κάθε επιπλέον μέλος το όριο για τη φορολογήσιμη ακίνητη περιουσία αυξάνεται κατά 15.000 ευρώ). Η μέγιστη φορολογητέα αξία των ακινήτων για κάθε νοικοκυριό είναι 150.000 ευρώ.

Η συνολική αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (για παράδειγμα, λογαριασμοί ταμιευτηρίου, μετοχές, ομόλογα, κ.ο.κ) όλων των μελών του νοικοκυριού που έχουν δηλωθεί στο τελευταίο Ε1, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εξαμηνιαίου εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Η αντικειμενική δαπάνη για μηχανοκίνητα οχήματα που ανήκουν σε μέλη του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, όπως υπολογίζεται για φορολογικούς σκοπούς στο Ε1.

Επίσης, τα νοικοκυριά που κατέχουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής (άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών), αεροσκάφη, ιδιωτικά ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α.

The post Οι προϋποθέσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που έρχεται το 2017 σε όλους τους δήμους appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gISO88
via IFTTT

Spiegel: Θα οδηγήσει το Eurogroup την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές;

Την ώρα που πλησιάζει η Δευτέρα και μαζί το κρίσιμο Eurogroup (5 Δεκεμβρίου), στο οποίο θα κριθεί αν έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στήριξης και αν ληφθούν πρώτες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στη διαδικτυακή του έκδοση σχετική ανταπόκριση από την Αθήνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και άφες ημίν τα χρέη ημών».

 «Η συνεδρίαση του Eurogroup κρύβει έναν τεράστιο κίνδυνο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εάν αναβληθεί μια ελάφρυνση του χρέους ή ακόμα χειρότερα ζητηθεί από την Αθήνα αυστηρότερη λιτότητα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει να καταρρεύσει πολιτικά. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο Eurogroup θα αναζωπύρωνε τις εικοτολογίες για πρόωρες εκλογές που πιέζουν ήδη τον Τσίπρα. Η οργή των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση θεριεύει όλο και περισσότερο μπροστά σε μια κρίση που έχει γίνει από καιρό μόνιμη κατάσταση. Στις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας χάνει.»

 Για το Spiegel πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα θα ήταν ό, τι χειρότερο ενόψει άλλων, αποφασιστικών αναμετρήσεων σε μεγάλες χώρες, λόγω του ανερχόμενου λαϊκισμού, λόγω της επίφοβης συμφωνίας με την Τουρκία που μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση του προσφυγικού, λόγω του νέου Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Και άλλοι στην Ευρώπη θα προτιμούσαν μια ικανοποίηση των ελληνικών προσδοκιών.

 «Η Κομισιόν ωστόσο», τονίζει το γερμανικό περιοδικό, «έχει μόνο περιορισμένο λόγο στο ζήτημα αυτό, το δε Eurogroup είναι μόνο στα χαρτιά μια συνάθροιση ίσων. Τον λόγο έχει πρωτίστως ένας, από τον οποίο εξαρτάται πλέον η δημοσιονομική μοίρα της Ελλάδας: ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Που όμως δεν βλέπει γιατί είναι επείγοντα τα ζητήματα που επισημαίνει η Αθήνα. Και φυσικά, με το βλέμμα στραμμένο στις γερμανικές εκλογές του 2017, ο Σόιμπλε δεν θα γίνει πιο γενναιόδωρος.»

 Ως γνωστόν το ΔΝΤ ζητά επίσης την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να γίνει διαχειρίσιμο. «Υπάρχει όμως και ένας ακόμα δρόμος για το ΔΝΤ», καταλήγει το Spiegel, που θα έκανε ευτυχισμένο και το Βερολίνο, αλλά θα προκαλούσε στην Ελλάδα πολιτική καταστροφή. Εάν ελαφρύνσεις του χρέους δεν τίθενται πλέον επί τάπητος, τότε περισσότερη λιτότητα και υψηλότεροι φόροι θα διασφάλιζαν τα αναγκαία πλεονάσματα στην Ελλάδα, διαμηνύεται από την Ουάσιγκτον. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία για την ελληνική κυβέρνηση».

 Πηγή: Deutsche Welle

The post Spiegel: Θα οδηγήσει το Eurogroup την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές; appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gEUovw
via IFTTT

Νέες προσλήψεις 214 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις 214 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19-20 και ΤΕ-ΔΕ στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, 214 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ16, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19-20 και ΤΕ-ΔΕ για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Ο πίνακας των προσλήψεων

Κάντε μας Like στο Facebook

The post Νέες προσλήψεις 214 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2gEUeUJ
via IFTTT

Η Χορωδία Νέων του Δήμου Ιεράπετρας τραγούδησε για τα παιδιά όλου του κόσμου

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά της χορωδίας Νέων του Δήμου Ιεράπετρας αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Υπό τη διεύθυνση, τη μουσική και σκηνοθετική επιμέλεια της καθηγήτριας της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας, κας. Τζένης Φραγκούλης και υπό τους ήχους του πιάνου της κας. Στέλλας Μαστοράκη, η Χορωδία Νέων του Δήμου Ιεράπετρας, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες και ξεχωριστές εμφανίσεις της παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά.

Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Μάνος Γεωργαλάκης ο οποίος και εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πλαισιώνουν τη χορωδία και βέβαια στην καθηγήτρια της Μουσικής Σχολής και μαέστρο της Χορωδίας Νέων του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Τζένη Φραγκούλη, αναφερόμενος παράλληλα στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας στην προσπάθεια για ποιοτική μουσική παιδεία.

15232336_1279746085422648_2738036710506689782_n

Όπως τόνισε «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της μουσικής παράστασης και βέβαια σε όλες τις δομές της Μουσικής Σχολής της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας για το αξιόλογο έργο που καθημερινά επιτελούν. Προσπάθειά μας είναι η υποστήριξη όλων των δομών και του έργου τους, δημιουργώντας ακόμα καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης και προόδου».

Στην παράσταση συμμετείχαν τα μέλη της Χορωδίας Νέων του Δήμου Ιεράπετρας: Αϊβαλικλή Έλενα, Αϊβαλικλή Μάρω, Ασπραδάκη Τζένη, Βασιλάκη Νικολέτα, Γαλετάκη Λία, Γεωργαλάκη Ζένια, Γκότση Ευθυμία, Γραμματικάκη Άννα, Ζωγραφάκη Αθηνά, Καλαϊτζίδη Φωτεινή, Καψετάκη Χριστίνα, Κατενίδη Μαρία, Κλώνου Τζένη, Κοντογιάννη Κατερίνα, Λαμπράκη Κάλλια, Μουστακάκη Δήμητρα, Μπαχλιτζανάκη Σοφία, Νταραράς Κωνσταντίνος, Πακιούκου Σίντι, Πανταζή Δήμητρα, Πατεράκη Μαριντίνα, Πιτροπάκη Ασημίνα, Πιτροπάκη Μελίνα, Σαμπιωτάκη Πηνελόπη, Σκύβαλος Αντώνης, Ταμπακάκη Μαρία,, Τελώνη Βαλεντίνα, Τουρνά Γιώτα, Τσακιράκη Μαρία, Ψυλλάκη Μαρία.

15192540_1279746105422646_1421950855102073156_n

15134782_1279746195422637_2495378294558987073_n

 

The post Η Χορωδία Νέων του Δήμου Ιεράπετρας τραγούδησε για τα παιδιά όλου του κόσμου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gUxBMW
via IFTTT

Τον Δεκέμβριο 3 νέα πακέτα για 54.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Voucher 29-64 για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών, σύμφωνα με την αναπληρωτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.H δράση θα απευθύνεται σε άνεργους με χαμηλά προσόντα και δεξιότητες, αλλά και σε απόφοιτους ΑΕΙ -ΤΕΙ. Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, γνωστό ως voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακλήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού. Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23 χιλιάδες άνεργους και όχι σε 16 χιλιάδες που προβλεπόταν αρχικώς.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη βελτίωση του βιογραφικού των ανέργων, προκειμένου να μπορούν, με αξιώσεις, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας σε 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση του βιογραφικού των ανέργων θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάρτισης τους, της πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικές εταιρίες αλλά και της πιστοποίησης των προσόντων τους. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους. Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα και επίδομα πρακτικής, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ, ενώ με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν μόλις 1.600 ευρώ. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες για το 50% των ωφελουμένων ενώ πριν υπήρχε πρόβλεψη μόνον για το 25% των ωφελουμένων.

27.000 προσλήψεις σε 274 δήμους

Προκήρυξη για την πρόσληψη 27.000 ατόμων σε δήμους μέσω της τρίτης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα εκδώσει μέσα στο δεκέμβριο το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου. Οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε 274 δήμους, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες δύο φάσεις του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά να εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και την πέμπτη ημέρα να παρακολουθούν σεμινάριο κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας διάρκειας 120 ωρών, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρχει και κύκλος με θέμα Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ μηνιαίως αν είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα πρέπει να ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες που προβλέπονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ του ΟΑΕΔ, Ανεργοι άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ ή ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης).

4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία για 12 μήνες

Στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνει η προκήρυξη για την κάλυψη 4.000 θέσεων εργασίας στην Υγεία όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Οι 2.700 θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Πηγή: edimosio.gr

Κάντε μας Like στο Facebook

The post Τον Δεκέμβριο 3 νέα πακέτα για 54.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2giZwF3
via IFTTT

Ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στον Δήμο Ιεράπετρας

Θέματα που αφορούν την προβολή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Ιεράπετρας, την πιστοποίηση, την μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων και τα κόστη, αλλά και ζητήματα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας μετά και την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στον Δήμο Ιεράπετρας, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αντιδημάρχου Αγροτικών Θεμάτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Νίκου Δασκαλάκη, του νέου προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Μιχαλάκη και της  Γ. Γραμματέας του Συλλόγου, κας. Κατερίνας Τσικαλουδάκη αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον αγροτικό κλάδο της Ιεράπετρας με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στο κομμάτι της προβολής, προώθησης και διαφήμισής τους.

Την παραπάνω ανάγκη επιβεβαίωσε τόσο  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας όσο και ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας , κ. Μιχαλάκης τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει κίνητρα στους αγρότες παραγωγούς, ενώ από τη μεριά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη διάθεση για υποστήριξη του αιτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως άλλωστε είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη της Αντιπεριφερεριάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κας. Βρέντζου στον Δήμο Ιεράπετρας.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης και γενικότερα θέματα των αγροτών, όπως οι απεργίες της ΠΝΟ και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της μεταφοράς των κηπευτικών, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τα κόστη μεταφοράς, αλλά και λειτουργικά θέματα του συλλόγου.

Όπως αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης και στο αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό να συζητηθούν μείζονα ζητήματα του αγροτικού κλάδου που πρέπει άμεσα να προγραμματιστούν και να διευθετηθούν, για να στηριχθούν οι αγρότες της Ιεράπετρας που όπως τόνισε ο Δήμαρχος αποτελούν τον πυρήνα της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών προϊόντων και έχουμε υποχρέωση να τους υποστηρίξουμε στην προσπάθεια προσαρμογής στα σύγχρονα ανταγωνιστικά δεδομένα.

Ολοκληρώνοντας ο  κ. Καλαντζάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και στον πρόεδρο, κ. Μιχαλάκη, επισημαίνοντας ότι θα είναι δίπλα τους υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ενίσχυσης των αγροτών και του αγροτικού τομέα στον Δήμο Ιεράπετρας.

 

The post Ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στον Δήμο Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gIx9wO
via IFTTT

Αποτελέσματα Εξετάσεων Πιστοποίησης – της 2ης Περιόδου 2016 – των Επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας»

Ολοκληρώθηκαν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης – της 2ης Περιόδου 2016 – των Επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας». Οι Εξετάσεις διεξήχθησαν από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.). Σε αυτή την εξεταστική περίοδο συμμετείχαν 3.994 υποψήφιοι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς 3.560 υποψήφιοι.

Τα αποτελέσματα μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στην παρακάτω διαδρομή:

http://ift.tt/1SLLbP2

Για την πρόσβαση στα αποτελέσματα των εξετάσεων, οι συμμετέχοντες στις Εξετάσεις Πιστοποίησης θα πρέπει να πληκτρολογήσουν με κεφαλαία γράμματα το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και την ημερομηνία γέννησής τους, ως εξής:

 

Επώνυμο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ
Όν. Πατρός ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ημ. Γέννησης 28/8/1971

 

Στη συνέχεια πρέπει να πληκτρολογήσουν τις λέξεις που εμφανίζονται στο πλαίσιο “CAPTCHA” και να επιλέξουν την «Αναζήτηση».
Οι επιτυχόντες στις Εξετάσεις Πιστοποίησης – της 2ης Περιόδου 2016 – των Επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), μέσω ταχυδρομείου στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία ή μέσω FAX στο 210 2709142, προκειμένου να τους χορηγηθεί «Βεβαίωση Επάρκειας».

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 9η Δεκεμβρίου 2016.

Για το υπόδειγμα της Αίτησης, πατήστε εδώ.

Κάντε μας Like στο Facebook

The post Αποτελέσματα Εξετάσεων Πιστοποίησης – της 2ης Περιόδου 2016 – των Επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2fBQq72
via IFTTT

Θέσεις εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

3 άτομα με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης 

Μία (1) θέση στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3454 και τίτλο «Καρδιακές αρρυθμίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα για οξέα καρδιακά επεισόδια» (Πτυχίο ΤΕΙ, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας)

Μία (1) θέση στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3852 και τίτλο «Καρδιομυοπάθειες στον πληθυσμό της Κρήτης. Υπερτροφική και διατατική καρδιομυοπάθεια» (Απολυτήριο Λυκείου)

Μία (1) θέση στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος με ΚΑ 3852 και τίτλο «Καρδιομυοπάθειες στον πληθυσμό της Κρήτης. Υπερτροφική και διατατική καρδιομυοπάθεια» (Πτυχίο ΤΕΙ Τεχνολόγου ιατρικών εργαστηρίων)

Κάντε μας Like στο Facebook

The post Θέσεις εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2fBTtfv
via IFTTT

«Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες της ΠΝΟ »- Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι

Η πρώτη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ για τη φετινή χρονιά είναι γεγονός, και όπως φαίνεται οι διαθέσεις και οι προθέσεις των ναυτεργατών δείχνουν για άλλη μια φορά πως η απεργίες δεν θα τελειώσουν έτσι απλά.

Αυτά φαίνονται από τις επικοινωνίες που είχε το Ράδιο Λασίθι με μέλη από αρκετά σωματεία της ΠΝΟ αλλά και τον πρόεδρο του Σωματείου Μηχανικών, ΠΕΜΕΝ, Σάββα Τσιμπόγλου που δέχτηκε και μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Κατερίνας Μαρκάκη.

Όπως είπε αυτό που άναψε το φιτίλι για την νέα 48ωρη απεργία ήταν οι δηλώσεις Τσακαλώτου και όσα γράφτηκαν και διέρρευσαν στον Τύπο σχετικά με την κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων των ναυτεργατών, όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Άποψη του κ. Τσιμπόγλου είναι πως οι απεργίες θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες και δεν θα μείνει μόνο στο πρώτο 48ωρο, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από κοινού και θα κριθεί λαμβάνοντας υπόψην όλες τις παραμέτρους που θα έχουν προκύψει. Ταυτόχρονα η ήδη προποφασισμένη 24ωρη απεργία γα τις 8 Δεκεμβρίου δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ η ΠΝΟ έχει κάνει συναντήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και έχει στείλει εξώδικο με τα αιτήματα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργέια, ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι θεσμικοί φορείς, ανάμεσά τους και όλα τα πολιτικά κόμματα.

«Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες», αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιμπόγλου οι «Κρητικοί θα πρέπει να κάνετε το κουμάντο σας για τις απεργίες που έρχονται», τονίζοντας πως οι αγώνες των ναυτικών δεν διαφέρουν από τους αγώνες των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.  «Το μισό μας εισόδημα θα δίνεται «υπερ πίστεως και πατρίδων» αν εφαρμοστούν όσα ακούγονται,  ενώ υπάρχει και η διάλυση του ΝΑΤ, (όπως και για ΟΓΑ και άλλα ταμεία) από 1/1/2017.

Το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου για το πλοίο ασφαλείας δεν ήθελε ούτε να το ακούσει ο κ. Τσιμπόγλου, τονίζοντας πως η ΠΝΟ δεν δέχεται το νόμο, δεν τον εφαρμόζει και παλεύει να τον αλλάξει.  «Οι κρατούντες, το κεφάλαιο, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, να αφήσουν την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Μπορεί να κερδίζουν τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ, όμως τα προβλήματα μένουν τα ίδια και οξύνονται. Εμείς δεν έχουμε πλοία και δικά μας ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Οι κρητικοί να καταλάβουν ότι αγωνιζόμαστε απ’ την ίδια πλευρά, απ’΄την άλλη πλευρά είναι το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και όσοι καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό.»

Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι

Όπως είναι λογικό η είδηση της απεργίας έφερε αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και ειδικά στις περιοχές Ιεράπετρας και Μεσαράς οι οποίες, όπως και άλλες επηρεάζονται άμεσα από την απεργία λόγω της παραγωγής των πρώιμων κηπευτικών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Ντισπιράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί ο Νόμος για το πλοίο ασφαλείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι τιμές των κηπευτικών και στη Μεσαρά και στην Ιεράπετρα είναι εξευτελιστικές και αν η απεργία κρατήσει θα μας διαλύσει. « Η ΠΝΟ πρέπει να σεβαστεί την Κρήτη και να μην παίζει με τους αγρότες. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί ούτε μια μέρα.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει επαφές και ενέργειες για το θέμα της απεργίας, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνέλευση και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο νέος πρόεδρος κ. Μιχαλάκης, «όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος» .

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων κ. Παπαδοπετράκης, τόνισε πως και πέρυσι τα προβλήματα ήταν έντονα και είχαν γίνει οι επαφές που έπρεπε, όμως η απάντηση που είχε δοθεί ήταν πως ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας δεν θα εφαρμοστεί.

Χθες έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο, με τον Αγροτικό Σύλλογό, συζητήθηκε και το θέμα της απεργίας και ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως θα κλείσει ραντεβού στα αρμόδια Υπουργεία, ενώ θα γίνουν μηνύσεις εφόσον δεν εφαρμοστεί ο νόμος. Σήμερα το μεσημέρι  στις 12 θα γίνει έκτακτη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου και εκεί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν αποφάσεις.

The post «Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες της ΠΝΟ »- Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fBSI6r
via IFTTT

Το χωριό που βρίσκεται στην Κρήτη αλλά θα μπορούσε να είναι και στη Συρία… [βίντεο]

Θα μπορούσε να είναι κάποιο χωριό της εμπόλεμης Συρίας που οι κάτοικοι του το εγκατέλειψαν μέσα σε μία νύχτα για να σωθούν. Ένα πυκνοκατοικημένο πανέμορφο χωριό που οι κάτοικοι του το παράτησαν.

Ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, σε σπίτια »κουφάρια’,’ με αντικείμενα σκόρπια στα πατώματα, ανάμεσα σε κουρελιασμένα ρούχα, τετράδια με μισοτελειωμένα σημειώματα, πιάτα και ποτήρια στις θήκες τους έτοιμα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Πάνω απ΄όλα όμως η μυρωδιά της εγκατάλειψης και το »καταπλάκωμα» της μελαγχολίας σε να χωριό που πριν μερικές δεκαετίες ήταν γεμάτο ζωή.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος βρεθεί 80 χιλιόμετρα Ανατολικά του Ηρακλείου δίπλα από την Άνω Βιάννο στο χωριό Καλάμι. Ένα χωριό χτισμένο σε μαγευτικό τοπίο, δίπλα σε βουνά,  ποτάμια και πυκνή βλάστηση, που σε κάνει  να αναρωτιέσαι γιατί το άφησαν να ερημώσει.

Πάνω από εκατόν πενήντα ήταν οι οικογένειες και εξακόσιοι περίπου οι κάτοικοι του Καλαμίου πριν αρχίσει η ερημοποίηση του στα μέσα της δεκαετίας του 70 που οι κάτοικοι σταδιακά κατέβηκαν προς τα Νότια παράλια,  ψάχνοντας  μια καλύτερη τύχη στην Ψαρή φοράδα και την Άρβη και στις θερμοσκοπικές καλλιέργειες και κάποιοι έφυγαν προς τα αστικά κέντρα.

Σήμερα το χωριό παραμένει ίσως ως το χαρακτηριστικότερο  μνημείο εγκατάλειψης  της υπαίθρου και αριθμεί οκτώ μόνιμους , ηλικιωμένους κατοίκους…

Αυτά γράφει ο Νίκος Σαράντος για να συνοδεύσει άλλο ένα απ’ τα πολύ εντυπωσιακά βίντεο που δημιουργεί με θέμα του μέρη της Κρήτης:

The post Το χωριό που βρίσκεται στην Κρήτη αλλά θα μπορούσε να είναι και στη Συρία… [βίντεο] appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gIr0Rh
via IFTTT

Tιμές Δημοπρασίας 30-11-2016

ΑΓΡΟΠΗΓΗ

Κατώτερη Ανώτερη Μέση

ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ.
0,98 € 1,23 € 1,17 €

ΒΕΛΑΝΙΔΙ Α
0,93 € 1,03 € 0,99 €

ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π.
0,51 € 0,59 € 0,57 €

ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π.
0,10 € 0,13 € 0,12 €

ΚΕΡΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡ. ΠΙΣΤ.
0,10 € 0,13 € 0,12 €

ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ.
0,95 € 1,18 € 1,10 €

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α Ο.Δ.Π.
1,02 € 1,09 € 1,05 €

ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ. Ο.Δ.Π.
0,39 € 0,46 € 0,43 €

ΝΤΟΛΜΑΣ ΑΔΙΑΛΕΚΤΟΣ
0,10 € 0,17 € 0,14 €

ΝΤΟΜΑΤΑ Α
0,47 € 0,47 € 0,47 €

ΝΤΟΜΑΤΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ Α
0,48 € 0,48 € 0,48 €

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΕΣ
0,11 € 0,22 € 0,17 €

ΦΛΑΣΚΕΣ Α Ο.Δ.Π.
0,53 € 0,53 € 0,53 €

ΦΛΑΣΚΕΣ ΚΟΥΠΑΤΕΣ Α Ο.Δ.Π.
0,91 € 0,91 € 0,91 €

ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α
0,94 € 1,08 € 1,04 €

ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β
0,37 € 0,48 € 0,41 €

Α.Σ.Π.Ι.

Golden Farm

 

b-4

ΑΓΡΟΔΙΚΤΥΟ

 

 

Ε.Α.Σ. Ιεράπετρας

 

 

 

AΝΑΤΟΛΗ

 

ΠΥΤΝΑ

b-4

»ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (29-11)«

 

ΤΙΜΕΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

The post Tιμές Δημοπρασίας 30-11-2016 appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gEIlyj
via IFTTT

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων

Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, όμως κλειστή παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

Aπό την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε ισχύ το παρακάτω δελτίο θυελλωδών ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 378 – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016/0330 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 29-11-16/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1007 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΝΟΤΙΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1006 ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΣΤΙΣ 30/06 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΠΟΥΤ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9

ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/10 UTC 8 Η 9

ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.30
ΑΠΟ 30/07 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50, ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/07 UTC 8 H 9

ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 30/07 UTC 8

ΘΡΑΚΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΡΜΑΡΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/10 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

The post Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gvUK4M
via IFTTT

Προσωρινές συντάξεις 346 ευρώ λόγω θανάτου

Προσωρινό ποσό σύνταξης ύψους 345,60 ευρώ, το οποίο θα επιμερίζεται σε χήρες και ορφανά μέχρι να εκδοθούν οι εγκύκλιοι για τις οριστικές συντάξεις χηρείας του νέου νόμου 3487/16, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.

Η εγκύκλιος αφορά τη χορήγηση ποσού σύνταξης λόγω θανάτου συνταξιούχου μετά τις 13.05.2016 (μεταβίβαση), ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν από τις 13.05.2016. Για τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου συνταξιούχου (μεταβιβάσεις) οι οποίοι είχαν συνταξιοδοτηθεί έως 13.05.2016 και απεβίωσαν μετά την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εργασίας θα χορηγείται στα δικαιοδόχα μέλη ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί σε εθνική σύνταξη 15 ετών ασφάλισης. Υπενθυμίζεται ότι η εθνική σύνταξη που αντιστοιχεί σε 15 έτη ασφάλισης ανέρχεται σε 345,60 ευρώ μηνιαίως και είναι μειωμένη κατά 10% σε σχέση με την εθνική σύνταξη 20 ετών ασφάλισης, η οποία ανέρχεται στα 384,00 ευρώ. Σημειώνεται πως ο επιζών σύζυγος με ένα παιδί δικαιούνται συνολικά το 75% της σύνταξης του θανόντα (η χήρα το 50% και το παιδί το 25%).

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, το προσωρινό ποσό σύνταξης ορίζεται στα 345,60 ευρώ μηνιαία, πλην των σχετικών κρατήσεων, εφόσον η συνταξιοδότηση λόγω θανάτου έλκει το δικαίωμά της από πλήρη σύνταξη γήρατος ή αναπηρίας. Το ποσό αυτό επιμερίζεται στα δικαιοδόχα μέλη ως εξής:

1. Σε μόνη δικαιούχο τη χήρα: 345,60 ευρώ

2. Σε μόνο δικαιούχο ένα τέκνο: 345,60 ευρώ

3. Σε χήρα και ένα τέκνο: 230,40 + 115,20 = 345,60 ευρώ

4. Σε χήρα και δύο τέκνα: 172,80 + (86,40×2) = 345,60

5. Σε χήρα και τέσσερα τέκνα: 172,80 + (43,20×4) = 345,60

Σε περίπτωση που η σύνταξη λόγω θανάτου έλκει το δικαίωμά της από μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος, μειώνεται αναλόγως, δηλαδή κατά 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται του πλήρους ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης γήρατος.

The post Προσωρινές συντάξεις 346 ευρώ λόγω θανάτου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fPvw2P
via IFTTT

«Ντύθηκε» στα λευκά, ο Ψηλορείτης

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου επέλεξε ο Ψηλορείτης, για να ντύσει στα λευκά την κορφή του, τον Τίμιο Σταυρό, προσφέροντας στα μάτια μας αυτό το υπέροχο και μαγευτικό τοπίο ψηλά στο βουνό.

Οι Ανωγειανοί ξύπνησαν την τρίτη  και τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα κάλυψαν το ψηλότερο σημείο του Ψηλορείτη, ενώ και οι  μετεωρολογικές προβλέψεις των ερχόμενων ημερών δείχνουν ότι σύντομα ολόκληρο το βουνό θα έχει πάνω του το άσπρο πέπλο του χιονιά!

Οι Ανωγειανοί συνηθισμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια, “ζεσταίνουν” ήδη τα τζάκια τους και κάθε εστία θέρμανσης και προετοιμάζουν το χωριό 25 μέρες πριν τα Χριστούγεννα ώστε και φέτος να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς για τους επισκέπτες.

3-3

Φωτογραφίες:  Μανόλης Σαμόλης, anogi.gr

The post «Ντύθηκε» στα λευκά, ο Ψηλορείτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2g4TKDT
via IFTTT

Φορο-παγίδα για χιλιάδες αγρότες από την αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου

Αντιμέτωποι με υπέρογκες επιβαρύνσεις κινδυνεύουν να βρεθούν από το 2017 χιλιάδες αγρότες λόγω της διάταξης για την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 75% στο 100%.

Κι αυτό γιατί οι ισχύουσες διατάξεις επιτρέπουν στις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ να υπολογίσουν την προκαταβολή επί του φόρου που αναλογεί στο ετήσιο εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την έκπτωση φόρου ύψους 1.900-2.100 ευρώ που δικαιούνται πλέον οι αγρότες  ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων καθώς αντιμετωπίζονται φορολογικά με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Ημερησία, προκύπτει από τη διάταξη του άρθρου 69 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που αναφέρει ότι η προκαταβολή φόρου για την εκκαθάριση δηλώσεων του 2017 θα γίνει με συντελεστή 100% επί του φόρου που θα προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Με βάση όμως αυτή τη διατύπωση, ως φόρος που προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί ληφθεί υπόψη το ποσό φόρου που αναλογεί πριν από την έκπτωση για τα προστατευόμενα τέκνα.

Αν δεν υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος τότε φόρο θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και αγρότες που με το νέο καθεστώς θα έπρεπε να είναι αφορολόγητοι.

Δείτε πίνακα με αναλυτικά παραδείγματα:

pinakas2

The post Φορο-παγίδα για χιλιάδες αγρότες από την αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fBx5TL
via IFTTT

Tελευταία μέρα για τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ – Κλειστό το Taxis το Σαββατοκύριακο

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για διορθώσεις στο Ε9 με επιβάρυνση το ήμισυ του προστίμου που προβλέπει ο νόμος ( 50 αντί 100 ευρώ).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν μέχρι και σήμερα, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει κατά την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 με βάση το οποίο υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Σημειώνεται ότι αν από την νέα τροποποιητική δήλωση προκύπτει μείωση του φόρου έως 300 ευρώ, η εκκαθάριση διενεργείται άμεσα από τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το επιπλέον ποσό του φόρου που έχει καταβάλει ο φορολογούμενος στην περίπτωση αυτή, συμψηφίζεται κατά τις επόμενες δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ του 2016. Αν η επιστροφή φόρου υπερβαίνει τα 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι, αφορούν τον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα, ενώ ακολουθούν τα λάθη που αφορούν τη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων, και άλλα σχετικά με την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη σωστή θέση σε σχέση με τη θάλασσα αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους.

Φέτος τα αγροτεμάχια δεν υπολογίστηκαν στον συμπληρωματικό φόρο, και έτσι κριτήρια όπως η απόστασή τους από τη θάλασσα κα άλλα γεωγραφικά κριτήρια δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει στη δήλωσή τους για τα ακίνητα αυτά.

Κλειστό το TAXIS το Σαββατοκύριακο

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές, δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

The post Tελευταία μέρα για τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ – Κλειστό το Taxis το Σαββατοκύριακο appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gix5am
via IFTTT

Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς

Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι «κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αναφέρεται σε «συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας», καθιστώντας σαφές πως «οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι ζητά από την ελληνική πολιτεία «τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγής των πλειστηριασμών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

The post Νέα αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2g4M3xr
via IFTTT

Συλλήψεις πέντε μαθητών που κάπνιζαν χασίς έξω από το σχολείο τους

Σοκ προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου η σύλληψη πέντε ανήλικων μαθητών για χασίς έξω από το σχολείο τους. Πρόκειται για πέντε ανήλικους μαθητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία. Όλοι τους ηλικίας 17 ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν την ποσότητα του χασίς (εννέα γραμμάρια) στο έδαφος, σε κοντινή απόσταση από τους ανήλικους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αστυνομία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς», οι ανήλικοι συνελήφθησαν έξω από το λύκειο της πόλης στις 9 το πρωί! Οι ανήλικοι συνελήφθησαν, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

 

The post Συλλήψεις πέντε μαθητών που κάπνιζαν χασίς έξω από το σχολείο τους appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fPj9DW
via IFTTT

O επικήδειος Tσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο

Στη φημισμένη Πλατεία της Επανάστασης, εκεί όπου πριν από μερικά χρόνια ο Φιντέλ Κάστρο απηύθηνε τους πύρινους λόγους του μπροστά σε χιλιάδες Κουβανούς εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του στη μνήμη του Κομαντάντε το Έλληνας πρωθυπουργός.

Έχοντας πίσω το επιβλητικό μνημείο, ύψους 109 μέτρων, του εθνικού ήρωα της Κούβας, Χοσέ Μαρτί, και ανάμεσα στους άλλους ηγέτες από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν εκεί για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Κομαντάτε», ο κ. Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον Φιντέλ Κάστρο και την Κούβα, αλλά και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το δρόμο προς το σοσιαλισμό που μόνο ανθόσπαρτος δεν είναι, όπως σημείωσε.

Αμέσως μετά τον επικήδειο λόγο του, ο πρωθυπουργός είχε θερμό εναγκαλισμό με το σημερινό πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του εκλιπόντος, κ. Ραούλ Κάστρο, επίσης είχε χειραψία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας κ. Νικολάς Μαδούρο.

Ιδιαίτερα η αναφορά του στον εκλιπόντα αρχηγό της κουβανικής επανάστασης ως «παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης», ως τον Φιντέλ «των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων» προκάλεσε τη θερμή αντίδραση των πολιτών που από πολύ νωρίς είχαν κατακλύσει την Πλατεία της Επανάστασης, αλλά και πολύ πέρα από αυτήν. Αντίδραση που κατέγραψε, άλλωστε, ο τηλεοπτικός φακός.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Hermanos y hermanas [Αδερφοί και αδερφές],

Γενναίε λαέ της Κούβας,

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Κομαντάντε Φιντέλ, εδώ από την πλατεία της Επανάστασης, όπως αρμόζει σε αυτόν τον μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα. Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο το κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων. Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην ιστορία.

Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό. Έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε. Γιατί όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Την αξιοπρέπεια και το δίκιο του.

Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.

Στα χνάρια του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί, παρέα με τον Τσε, ο Φιντέλ μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας. Και αφήνει πίσω πολύτιμη κληρονομιά στον κουβανικό λαό: στην παιδεία, στη εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στην υγεία, στο επίπεδο των επιστημών και του πολιτισμού. Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς: Γιατί ενέπνευσε πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη Λατινικής Αμερική. Και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης. Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση.

Η Κούβα του Φιντέλ, όμως, μας έμαθε και ότι ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες, έχει υποχωρήσεις, έχει σκαμπανεβάσματα. Μας έμαθε και από τα κατορθώματα αλλά και από τις αδυναμίες του.

Μας έμαθε ότι η μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό είναι μια μάχη διαρκής και απαιτεί μεγάλες θυσίες, όπως αυτές που με ηρωισμό καταβάλετε, τα δύσκολα χρόνια του εμπάργκο, που επιβλήθηκε στη χώρα σας ως διαρκής εκβιασμός και ως τιμωρία.

Και μπορεί εμείς στην Ευρώπη να μη μπορούμε να φανταστούμε τις δυσκολίες που εσείς περάσατε, έχουμε όμως κι εμείς του δικούς μας δυνάστες. Την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. Και δίνουμε και εμείς από τη μακρινή Ελλάδα, τον δικό μας αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Και σε αυτόν τον αγώνα, το παράδειγμα του Φιντέλ μας συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας. Στις ανατροπές και στους συμβιβασμούς μας.

Ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα: Στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη. Στη φλόγα της αντίστασης των καταπιεσμένων που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους. Στη δύναμη όσων παλεύουν με πάθος για να διεκδικήσουν το αδύνατο, προκειμένου να πάψουν να ζουν το αδιανόητο. Γυρνώντας έτσι το τροχό της ιστορίας.

Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!

Hasta la victoria siempre! [Πάντα μέχρι τη νίκη]»

The post O επικήδειος Tσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gvS8Uu
via IFTTT

Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας άλλος ένας 6χρονος μαθητής στα Χανιά

Πολύ καλά στην υγεία του νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων ένα 6χρονο παιδί, με συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Το παιδί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα Χανιώτικα Νέα, είναι μαθητής της Α΄τάξης σε δημοτικό σχολείο κοντά στο κέντρο της πόλης των Χανίων και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα στην υγεία του και αναμένεται σύντομα να εξέλθει από το Νοσοκομείο.

Η Μηνιγγίτιδα σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Χανίων ήταν ιογενής και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους συμμαθητές τους. Το ΚΕΕΛΠΝΟ σύστησε στους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στην ίδια τάξη με τον 6χρονο και κάθονταν δίπλα του να πάρουν αντιβίωση για λόγους προληπτικούς. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο όταν εμφάνισε πυρετό.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, είχαν εμφανιστεί άλλα τρία περιστατικά με μηνιγγίτιδα (δύο στα Χανιά και 1 στο Ρέθυμνο) που επίσης είχαν ιογενή χαρακτηριστικά.

The post Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας άλλος ένας 6χρονος μαθητής στα Χανιά appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gvN3LV
via IFTTT