Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Αλυσιδωτές επιπτώσεις από την απεργία της ΠΝΟ – Να επανεξεταστεί η υπερφορολόγηση των ναυτικών ζητά ο Κεγκέρογλου

Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών  και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επανεξεταστούν οι αποφάσεις για υπερφορολόγηση των Ναυτεργατών και Ναυτικών που προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το φορολογικό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με καταστροφικά αποτελέσματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας.

Μετά την υπερφορολόγηση που επιβλήθηκε στους αγρότες και τον αγροτικό τομέα, η Κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους ναυτικούς. Η Π.Ν.Ο καταγγέλλει  την υπερφορολόγηση των ναυτικών, αφού δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος, των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία και έχει κηρύξει προειδοποιητική ανακοίνωση, με βάση την οποία θα παραμείνουν δεμένα για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια της χώρας ενώ ενδεχόμενη είναι η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εξελίξεις αυτές, αποτέλεσμα Κυβερνητικών πολιτικών πλήττουν και άλλες κοινωνικές ομάδες  όπως τους αγρότες της Κρήτης , που τα προϊόντα τους κινδυνεύουν για μια ακόμη φορά, συμπαρασυρόμενες προς τα κάτω οι τιμές των προϊόντων, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες, καθώς ήδη  ξεκινήσει  η συγκομιδή στα θερμοκηπιακά λαχανικά.

Μάλιστα με ανακοίνωση της, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως κοινωνική Οργάνωση,  εξέδωσε Δελτίο Τύπου, όπου καλεί  την Κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σοβαρά, σημειώνοντας ότι  δεν θα πρέπει να αφήσει τους αγρότες να καταστραφούν, τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και τους ναυτικούς  στην αγωνία με τι μέλλει  αύριο γενέσθαι, οφείλοντας να εφαρμόσει την Νομοθεσία, με την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας.

Επιπλέον, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, πραγματοποίησε σύσκεψη των αγροτικών φορέων, των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου εξέφρασαν την αγωνία τους, ζητώντας  να εφαρμοστεί το άρθρο 25 του Ν.4256/14, όταν αποκόπτεται η νησιωτική Ελλάδα πέραν των 72 ωρών.

Επιπρόσθετα, η Περιφέρεια Κρήτης με την υπ’αριθμ. 1981/02-12-16 επιστολή του Περιφερειάρχη, που σας έχει κοινοποιηθεί, υπογραμμίζει το πρόβλημα, ζητώντας άμεσα λύσεις και εγρήγορση από πλευράς της πολιτείας.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  • Αντιλαμβάνεστε τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις από τις Κυβερνητικές επιλογές σας για υπερφορολόγηση των ναυτεργατών και των ναυτικών; Προτίθεστε να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας;
  • Ποιος ο Κυβερνητικός σχεδιασμός σε περίπτωση κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να μην υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις στα νησιά και άλλες κοινωνικές ομάδες

The post Αλυσιδωτές επιπτώσεις από την απεργία της ΠΝΟ – Να επανεξεταστεί η υπερφορολόγηση των ναυτικών ζητά ο Κεγκέρογλου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gv1Rgd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου